My camera

Fick en fråga på vad jag använder för kamera så tänkte jag gör ett inlägg om det. Jag har alltid haft Nikon, aldrig ens testat canon så när jag skulle byta upp mig senast var det självklart att det skulle bli en Nikon.
Kamerahus: Nikon D600. Detta är Nikons minsta och billigaste fullformatskamera. Än så länge är jag grymt nöjd och hoppet från min gamla D3000 är enormt. Priset ligger runt 15 500 kr.
Objektiv: Jag använder mig av två olika objektiv, ett 85 mm och ett 28 mm. Det som är 85 mm använder jag till alla bilder på mig själv och det är jag supernöjd med. Kostar ungefär 4000 kr. Det andra objektivet använder jag till hus och inredningsbilder. Det är också bra men hade gärna haft ett objektiv med ännu bättre vidvinkel. Tyvärr är de så sjukt dyra. Mitt objektiv kostar 5300 kr.

Ett tips till er som vill bli bättre på att fotografera är att lära er använda photoshop eller något annat redigeringsprogram. Jag redigerar alltid mina bilder. Oftast är det bara simpla redigeringar som går på nån minut men som ändå gör väldigt mycket för bilden. Jag är självlärd på photoshop så mina kunskaper är inte överdrivet stora men desto mer man jobbar med det ju mer lär man sig. Sen gäller det att testa nya saker och utmana sig vilket jag känner att man inte alltid har tid till, tyvärr. Men enklare redigering kan vem som helst lära sig och det kan höja bilderna rejält.

3 Kommentarer

  • Hej, jag undrar om en liten halv dum fråga… Photoshop har du laddat ner det, köpt det? Söker man på Google så kommer hur många olika sorters Photoshop upp, vilket ska man välja? 🙂

  • hallå, varför har jag inte hittat din blogg innan för? Den är grym! och du är sjukt duktig! Ville bara säga det 🙂 Själv är jag hobby fotograf och har fotat några bröllop och tycker det är så kul! Hade en blogg innan men nu hittar man mig på instagram 🙂 @lorenasvensson kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *