Poolen

Nu är den som sagt äntligen klar poolen och däcket runt om. Något speciellt piff har det dock inte hunnits med riktigt. Men det får bli till nästa år. Lite mer växter för att få en mysigare känsla. 
För er som är nyfikna eller kanske själva funderar på pool kommer här lite info om hur vi gjort.
Det mesta av jobbet med poolen har min man gjort själv. Poolen är gjuten och uppbyggd med skalblock som man gjuter i. Eftersom vi gjutit den själva och valt att sätta mosaik kunde vi i princip göra utformningen hur vi ville. Måtten på poolen är ca 3,5×6,5 meter och den är uppdelad i två olika nivåer. En grund del på 40 cm och en djupare del på 130 cm.
Alla delar och maskiner som krävs för att hålla poolen igång, så som värmepump, filter mm, har vi fått hjälp med och köpt på Poolcity Kristianstad. Installationen har gjorts av en vvs-are.
Mosaiken är köpt på Ekonomigolv i Sölvesborg och den är satt av en professionell plattsättare. Det man kan tänka på när man gör pool i Sverige är att det oftast görs med en liner och inte mosaik, då det finns risk för att den spricker. Så det gäller göra ett ordentligt förarbete med rätt fog och fix. Sen gäller det att göra rätt över vintern så poolen inte fryser för det är då risken för spricker uppstår. Exakt hur vi kommer göra i vinter är inte helt klart men de rekomendationer vi har fått är att man inte ska tömma poolen helt.
Däcket runtom är gjort i tryckimpregnerad virke som vi inte kommer underhålla alls för att få den där fina silvergrå färgen som vi gillar. En säsong eller två utan att göra något så blir det snyggt! 
Undrar ni över något annat är det bara till att fråga i kommentarsfältet eller skicka ett mail.  

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *