Sjukdagar och busdagar

15_215_115_3

Jaha, nu vet även vi hur det är att ha maginfluensa hela familjen samtidigt. Inte roligt alls! Det värsta var så klart att se stackars Aaron helt utslagen.
Det började med honom i i fredags morse. Han var lite orolig på natten och hade antagligen feber men då han hade fått sprutor på torsdagen trodde vi så klart det berodde på dom. När han sen vaknade på morgonen ville han inte äta och efter en 45 minuter uppe fick jag lägga honom igen. Sen började han spy direkt när han vaknade igen. Han behöll ingen mat och vi försökte få i honom vätskeersättning men den kom upp den men. Han var helt kritvit, tittade rakt ut de små stunder han var vaken, slutade kissa och till slut gick det knappt väcka honom. Så då blev det en tripp in till barnakuten i Kristianstad.
Där började vi ge honom vätskeersättning med saft, 1 ml var 5:e minut. Verkligen så lite som möjligt för att han skulle behålla det. När vi fått i honom lite började färgen komma tillbaka, han kissade lite och kunde till och med bjuda på ett leende så vi kunde som tur var åka hem efter bara några timmar.
Måste verkligen ge en tumme upp till personalen på akuten, så trevliga och vi kände oss så trygga efter vi varit där.

Nu har det gått några dagar och Aaron har börjat piggna till igen och få tillbaka lite av sin aptit. Har varit svårt annars att få i honom mat. Ja, usch. Maginfluensa önskar man så klart att de här små ska slippa.

Det enda som varit positivt med de här sjukdagarna är väl att Andreas har fått mysa och busa med Aaron  mer än vanligt. Älskar att se mina pojkar tillsammans!

1 Kommentar

  • Usch för att så små ska kunna få så vidriga sjukor! Skönt att han är bättre! Här har vi också haft magsjuka hela familjen, Viggo har dock kommit lindrigast undan tack och lov. Dock var det inte så harmoniskt när treåringen blev frisk, och rastlös, först. Puh. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *