Ginkgo biloba

ginko2ginko

Vet inte om ni kommer ihåg men förra året planterade vi bambu i de här stora krukorna. Dessvärre var det lite väl blåsigt för bambun som inte trivdes där alls. Så nu har vi bara bambu i en av krukorna och i denna har vi som ni ser planterat lite nya träd.
Det är ett träd som heter Ginkgo biloba. Det sägs vara ett av världens äldsta träd och är faktiskt ett lövfällande barrträd. Det här blir också ett litet test om de kommer överleva vintern i krukan. Nergrävd i marken klarar de vår zon så jag hoppas jag kan klä in krukorna något så de klarar sig även där. Sen vet jag inte alls hur de kommer växa när de är i kruka. Annars kan de bli väldigt stora träd runt 8 meter. Men det har kanske inte vi tänkt oss direkt.
Är det några av er som har erfarenhet av detta trädet?

2 Kommentarer

 • Hej, har en fråga angående din plantering av ginkoträden. Hur klarade sig de i kruka? Har de växt mkt? Funderar på att inhandla själv och sätta i kruka men är orolig för blåsten hos mig. Bor i gbg området. Hälsningar Ellen

  • Hej!
   Hos oss har det funkat alldeles utmärkt. Har inte vintertäckt krukorna något alls, men sen har ju vi väldigt stora krukor.
   Kolla in mitt klipp om våra växter på youtube som jag precis filmat så kan du se hur mycket de har växt.
   https://youtu.be/MJfYDR4PwU8

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *